Som dreng opdagede jeg en ny verden i mørkekammeret da mit første billede på magisk vis blev fremkaldt. Siden den har jeg fotograferet, dog med perioder hvor det var lagt på hylden. Men i 2014, efter at have overvejet hvordan jeg skulle komme videre med fotograferingen, blev jeg stærkt facineret af street fotografi genren.

. Jeg har altid været interesseret i den virkning et menneskeligt element giver et fotografi. Det giver en ny situation, et nyt motiv - et nyt fotografi - hver gang man trykker på knappen. I erkendelse af at jeg altid følte mig lidt genert og utilpas, når jeg fotograferede i større forsamlinger, besluttede jeg mig for at gøre noget ved det. Jeg fandt hurtigt ud af at den eneste måde var at gå ud og bare fotografere løs. Den første gang jeg oplevede den fantastiske følelse af at glemme omgivelserne, og komme ind i "kreative zone", der hvor kun billedet og øjeblikket eksisterer, var jeg genfødt som fotograf. Street fotografering får mig til at ville lave flere billeder og gøre det bedre. (Jeg kan dog stadig have dage, hvor jeg virkelig skal overvinde følelsen af ubehag ved at stille mig op og fotografere mennesker man ikke kender.)

Jeg synes ikke der findes gode eller dårlige street billeder. Der er ikke nogle regler, andre end dem man personligt har. Selvfølgelig har vi alle vores idéer om et godt eller skidt billede. Sådan er det. Men for mig er det ikke en konkurrence. Hvordan kan det være det, når det jo egentlig handler om følelser og smag? Præcis som med musik. Er Rolling Stones bedre en The Beatles? Var Coltrane en bedre jazz saxofonist end Dexter Gordon? Vi putter tit alle ting i kasser og skal værdisætte alt. Det er en stor fejl, når nu det i virkeligheden handler om følelser og oplevelser. Og det er det jeg elsker ved fotografiet.

Skriv til mig på jan@photoview.dk eller ring på min mobil på +45 21 27 37 32


Se flere af mine billeder på Flickr